måndag 9 november 2009

Trappan är beställd!

Snacka om julklapp. Vi kommer ha trappa till övervåningen till jul! Den är nu beställd och kommer att levereras första veckan i december och monteras veckan efter. Efter oändligt mycket funderande, mätande, tittande och lite funderande till blev det till slut en sådan här trappa:
Trappan är svartbetsad ek/furu med underliggande vita vangstycken. Steget och sättsteget är lika tjocka vilket ger en tydlig zickzack-linje när man ser trappan från sidan (vilket man ju gör från hela vår undervåning i princip).

Räcken har vi inte riktigt bestämt oss för än, men det lutar åt något typ av glas i mitten av trappan och en rund svartbetsad handledare som går längs väggen. Men räckena är nästan lika dyra som själva trappan, så vi vill kolla runt lite på olika alternativ först.

För att kunna montera trappan måste vi ju vara klara med trapphålet. Och vi har kommit väldigt långt på vägen faktiskt! Tro det eller ej, det är inte omöjligt att vi börjar måla uppe på övervåningen den här veckan!!! Jag vet - helt galet! Helt galet bra... Det mesta i allrummet och runt trapphålet är nu spacklat två gånger och ska slipas av en sista gång (och förmodligen bättras på något enstaka ställe). Sen kan vi börja måla taket! Gissa hur bra det känns...? :-)

söndag 1 november 2009

Första golvet på övervåningen lagt

Nu går allt i ett rasande tempo! Det första rummet på övervåningen är klart. Typ iaf. Värmegolvet och klickgolvet är lagt, dörren sitter på plats och alla gipsskivor sitter på väggarna. Däremot är de inte skruvade och det är inte spacklat och målat. Det här rummet är nämligen vårt förråd just nu. Med stängd dörr. Det ni!


Och jobbet fortsätter oförtrutet idag. Just nu håller golvgipset på att skruvas inne på toaletten, och det betyder förstås att golvvärmeslangarna ligger på plats där också. De sista gipsskivorna sätts upp i allrummet, skruvdragaren har gått varm och det finns en möjlighet att spacklingen kommer igång idag. Inte illa, eller vad säger ni? :-)

Trappan är dessutom på gång. Vi väntar på en skiss och ritning att godkänna, men för att vi ska hinna få trappan innan jul är den faktiskt inplanerad i produktionen redan. Jag återkommer förstås när det finns något att visa här.

Nä, nu dags för lite lunch, sen ska jag nog börja spackla...