söndag 10 maj 2009

Klart för grillparty

Vi har ju diskuterat det där fram och tillbaka ett tag. Hur ska man grilla? Kol, eftersom det är att grilla på riktigt? El, för att det är enklast? Gasol, för att alla andra har såna grillar?

Vi är ju inte som alla andra, och vill ju gärna göra tvärtom bara för att det går. Nån tillräckligt bra elgrill hittade vi (jag) aldrig, men den mina föräldrar har på lantstället är kanon. De som finns ute i affärerna nu passar på sin höjd på en liten balkong inne i stan. Och kolgrillen har vi ju också, den fungerar bra. Och på baksidan har vi ju tänkt att ha en murad stor sak.

Men det är ju det här med snabbgrillning. Ofta är det bara vi två som ska grilla varsin skiva kött eller en hamburgare. Då känns det lite för meckigt med kol. Så nu står den ändå här på altanen, den stora gasolgrillen. Och det känns rätt bra ändå, måste jag säga... :-)


Grillen är helt märkeslös och vi köpte den på Jula för 1995 kr. Och den verkar faktiskt (nu kommer jag svära i kyrkan för vissa, jag vet, jag veeet...) mycket mer rejäl än flera andra märken som kostar många sköna tusenlappar mer. Tre gasolbrännare, ordentligt gjutjärn i både galler och brännare, hyfsat stadig trävagn... Helt klart värt pengarna jämfört med flera andra vi har tittat på. Landmann och Weber - släng er i väggen säger jag! :-)

Tyvärr var dock gasoltuberna på den närmsta macken helt slutsålda (fler än vi som investerat i ny gasolgrill kan jag tänka), så premiärgrillningen får vänta ett par dar.

Just nu blommar vårt körsbärsträd, det är så vackert! Och lite blå himmel har det varit mellan regnskurarna också...

Mer färdigt

Fler och fler saker faller på plats och blir liksom helt klara. Det är knappt att man tror det...

Nu är alla trappor och räcken klara, även på baksidan! Det gör att huset ser helt annorlunda ut på baksidan, mycket trevligare och mer välkomnande på något sätt. Ni ser väl också den starkt gröna tonen på jorden? Snart dags att klippa! ;-)



För den som inte tycker att det här ser nåt speciellt ut - kolla här för att se hur det såg ut från början...

På framsidan brädorna nedanför räcket kommit på plats (ni minns 15-spelet? samma brädor som i trapporna, nu när trappan på baksidan är klar kan vi använda det som blev över...) Här kommer vi sedan att bygga eller gjuta en planteringslåda för att täcka avloppet och höja marken lite grann.


Nu har även de sista orangea (grundmålade) ytorna i carporten fått sitt första lager färg, och det blir så snyggt!