onsdag 28 november 2007

Tjänstefel

Jag har blivit anklagad för tjänstefel... Det är ju flera dagar sen väggen revs!!! Men nu äntligen kommer lite bilder från vardagsrummet.


Det blev väldigt öppet och luftigt. Och vårt stooora kök känns längre inte så himla stort... :-)
Till vänster kommer matbordet att stå och till höger blir det soffgrupp. Och i högra hörnet kommer julgranen att stå... ;-)

Nu håller vi på med att fixa de sista anslutningarna mot nya delen, samt att gipsa och spackla igen tak och väggar där hallväggen stod. Fullt ös framåt så att vi får in granen nån gång.

måndag 26 november 2007

Idag rivs sista väggen!

I helgen har framförallt spackling och slipning stått på schemat. Väggar och tak inne i nya vardagsrummet är i princip klart och idag ska svärfar riva den sista väggen mellan köket och vardagsrummet. Ska bli så spännande att få en känsla för hur stort rummet blir!!! :-)
Igår fick även det runda hörnet gips på, så snart kan vi måla där också. Det går framåt med stora steg...

fredag 23 november 2007

Tillåt mig presentera: färgkartan!

Färgkartan är klar och jag kan avslöja resultatet:

Färgerna är, som jag berättat tidigare, lite provburkar och rester vi hade kvar sedan förut, men de fungerade ju bra ihop. Texterna beställde jag från Vimsa Dekor, och det gick lätt att sätta upp dem (men det var lite väl lång leveranstid tycker jag...) Resultatet blev riktigt snyggt och roligt, tycker jag! Kanske lite trist att den bara syns när man är inne i tvättstugan... ;-)

torsdag 22 november 2007

Pling-plong

Häromkvällen kopplades ringklockan in vid ytterdörren. Första gången på två år som vi har en ringklocka och inte missar oväntade besök pga att vi inte hör knackningen... :-) Så välkomna!

Igårkväll fick jag också upp bokstäverna som saknades i tvättstugan. Bild kommer...

Skogspall

Hittade dessa urläckra pallar via bloggen MoCo Loco. Pallarna är designade av ett verkligt globalt team som kallar sig Out of Stock: Gabriel Tan och Wendy Chua från Singapore, Sebastian Alberdi från Spanien och Gustavo Maggio från Argentina. Och de träffades i Stockholm! Det är tydligen här det händer... ;-)
Och de kanske blev väldigt inspirerade av Stockholm och Sverige, för iaf tycker jag att designen känns väldigt nordisk...!?

söndag 18 november 2007

Helgrapport

Äntligen kommer en uppdatering på bloggen... ;-)
I veckan som har gått har vi bl a ägnat oss att köpa och sälja lite på Blocket, vi blev av med en del överbliven isolering och vi har fyndat lite golvvärmeplåtar.

Helgen har framför allt ägnats åt golvet i vardagsrummet. De gamla golvspånskivorna har brutits loss, isoleringen har fixats till och nytt golvspån med spår för golvvärmen har lagts på plats. Det är inte så konstigt att det ibland har känts lite kyligt på golvet - under mellanväggen saknades isolering i en 50 cm bred springa! Byggare Bengt är en pålitlig kille...


Som avslutning på en arbetsam och produktiv helg ville maken roa sig lite. Så han skruvade upp de första skivorna på vårt runda hörn. Det blir såååå läckert! Tänk er lite vit färg på den här:

fredag 9 november 2007

Läckra strömbrytare

När man bygger är det ju många smådetaljer som man måste fatta beslut om, strömbrytare och eluttag är ett av dem. Vi hittade serien Renova från Eljo, som vi gillar.

Men det finns fler alternativ... ;-)
Kanske inte de mest praktiska och svårt att använda i hela hemmet - men roliga och läckra tycker jag!

Hittade dessa via Inredningsbloggen, designern heterRabea Reufsteck.


Vardagsrum i dagsljus

Det har blivit ljust ute och nu ser vi hur det blev med de nya fönstrena i vardagsrummet. Liiite skillnad... :-)
Det känns lite som att stå på bryggan på en finlandsfärja - fast med sämre utsikt. Men det känns bra!

torsdag 8 november 2007

Vardagsrummet är på gång

Nu händer det grejer! Ikväll har fönstrena i vardagsrummet kommit på plats med god hjälp av papporna. Och det blev skillnad, stor skillnad. Och den kommer nog att vara ännu större imorgon när det är ljust ute! Nu ikväll var den största skillnaden fasaden mot baksidan, som på en gång blev mycket snyggare och mer enhetlig på något sätt. We like...


Man kan inte få för mycket choklad...


Jag hittade dessa muggunderlägg, formade som en chokladkaka!!! Visst är de underbara? :-)
De går att köpa på Animi Causa, en webbshop med israelisk design som är väl värt ett besök. De har inte många produkter, men de är roliga och annorlunda.

söndag 4 november 2007

Rund vägg på gång

Sällan har maken varit så exalterad över att få bygga en vägg. Men nu är det ju inte en vanlig vägg... I hallen/entrén ska vi ha ett runt hörn, för att öppna upp lite. Och för att det är läckert. Och för att vi inte ska vara som alla andra ;-)
Idag blev det äntligen dags att börja regla upp väggen, som sedan skall kläs med två lager 4 mm plywood och ett lager 6 mm gips. Det ser mycket lovande ut.

Halloween-firande

Just Halloween är inte en stor högtid i vår familj. Men när det ändå blev fika-besök så tänkte jag att kladdkakan kunde få lite dekoration för att hylla... eh... den amerikanska konsumtionskulturen...? ;-)

Äh, skitsamma, det var lite kul. Och ett tecken på att vi (eller iaf jag) inte är alltför stressade över husprojektet.
Inte hade vi gul karamellfärg hemma heller... Men jag fick ändå till en fin orange kristyr med hjälp av gurkmeja (!) och röd karamellfärg.

lördag 3 november 2007

Rivning pågår. Igen.

Vi har knappt hunnit flytta in i nya delen innan gamla delen rivs. Svärfar har jobbat på bra i veckan och av det som tidigare var sovrum och förråd/toa är det inte mycket kvar. Väggen mellan rummen stod mittemellan fönstrena. Nu ska båda dessa fönster bort och större fönster ska in i så att hela väggen blir fönstervägg (mer eller mindre). I det här rummet blir det vardagsrum/matrum, öppet in mot köket. Inlyftningen av de nya fönstrena är för tillfället planerat till torsdag kväll, så om du inte har något för dig är du välkommen... ;-)

Varma fossingar

Fogarna i tvättstugan och badrummet har nu fått vila och brinna i ett par veckor, och nu har vi dragit igång värmen. Det är jätteskönt att kunna gå in på klinkergolvet utan att behöva ha tofflor på sig! :-)