onsdag 31 oktober 2007

Tvätta, tvätta, tvätta bort din sura min

Tvättstugan är klar!!! Yihaa... I eftermiddags kom torktumlare och torkskåp (ja, vi ska ha både och. ja, vi tycker att det är bra och kommer att använda båda) så nu är tvättstugan väldigt klar. Helt klar vågar man väl inte säga, det är ju alltid lite småpill... Bokstäverna till väggen har inte kommit än, handtag till skåpen saknas och ventilationen till torkskåpet är inte installerat.

Men: det är så klart att man kan börja tvätta och torka! Vilket vi har varit i stort behov av, eftersom vi har saknat någonstans att hänga lakan hela hösten. Det är en stor hög, som redan ikväll har börjat betas av.

De säger att det är bra att rensa...

De senaste dagarna har mycket handlat om att rensa, packa, slänga och bära upp på övervåningen (via stegen...). Det gamla sovrummet och det gamla förrådet är tömt och svärfar har börjat riva. Enligt feng shui ska det ju vara bra att rensa ut, men det känns mest jobbigt och motigt faktiskt.


Badrummet har blivit ännu mer färdigt, där satte vi i helgen upp spegel och belysning.


tisdag 23 oktober 2007

Bilder från "nya" hemmet

Äntligen kommer här lite bilder från nya delen i huset som vi flyttade in i i söndags kväll.

Stora hallen är färdigmålad och har fått takspottarna installerade. Och eftersom vi inte har trappa till övervåningen ännu blev det till ett tillfälligt vardagsrum där vi för första gången på ett halvår kan sitta i soffan och titta på tv! :-)
I dörröppningen anas tv-rummet, som blir vårt sovrum tills övervåningen är klar.


Badrummet är färdigt, nu är det bara spegel och handfatsmöbel som är klart. Vi ska ju bygga in ett badkar här, men det får vänta tills duschrummet på övervåningen är klart.


Lilla hallen är också färdigmålad och har fått belysning. Glasdörren in till tvättstugan är monterad och där inne har vi börjat sätta upp inredning och flyttar in tvättmaskinen vilken dag som helst nu.

måndag 22 oktober 2007

Dags att korka upp skumpan!

Större milstolpar än så här kan det knappast bli: inatt har vi sovit i nya delen av huset!!! Vi duschar och borstar tänderna i nya badrummet!!! Och den stora hallen har blivit tv-rum, med både soffa och tv!!!


Och inte bara det. Våra stora brädhögar på tomten har blivit uppeldade, med god hjälp av både vänner och familj som har hälsat på oss och grillat korv hela helgen. Roligt att så många kunde komma!

Fler bilder kommer under dagen...

tisdag 16 oktober 2007

Utlovade bilder

Här kommer nu bilder från våra två nya rum, badrummet och tvättstugan. Tvättstugan är färdigmålad och färdigkaklad. Toaletten är monterad och premiärspolad i (stoor milstolpe! ;-) och på väggen hänger handdukstorken. Innerdörren är också på plats så nu kan man också stänga om sig...


Tvättstugan är färdigmålad (det syns lite dåligt på bilden, men det är en ljus grön färg på väggarna) och klinkret ligger på plats. Ikväll ska vi foga det, så att vi sedan kan börja installera arbetsbänkar, ho, tvättmaskin och annat. Igår var vi på IKEA och köpte bl a ho och arbetsbänkar. Jag hittade en jättefin, grönmönstrad arbetsbänk i laminat som jag tror kommer passa jättebra här!


Den som är nyfiken på väggmålningen i tvättstugan får hålla sig lite till - det saknas några detaljer för att den ska bli helt klar... :-)

söndag 14 oktober 2007

Högt och lågt

Som vanligt har vi jobbat hårt i helgen och det händer massor. Mycket av arbetet har skett på låg nivå - golvet i tvättstugan har fått fuktspärr och klinker. Men taket i stora hallen har också fått spackel, liksom väggarna. Tvättstugan är också helt färdigmålad, vi har installerat toalett, handduksvärmare och satt upp de första innerdörrarna. Klockan är mycket och vi är trötta, så bilder blir det senare i veckan.
Tjing...

fredag 12 oktober 2007

Nu går det fort...

Så fort att jag inte hinner med att blogga. Både jag och maken är otroligt taggade och har svårt att slita oss från husjobbandet, vi håller på till tio-elvatiden på kvällarna. Det är tur att jag jobbar från kontoret nu istället för hemma, då skulle jag inte få nåt vettigt gjort.


Och det blir sååå fint! Det kan vara så att vi blir helt klara med både badrummet och tvättstugan i helgen! Känns helt otroligt men helt fantastiskt. Bilder kommer såklart, men tills dess får ni en liten tjuvtitt på färgerna i tvättstugan. Jag berättade ju tidigare om väggmålningen. På bilden (rätt dålig kvalitet, tagen med mobilkameran) ser ni några av färgerna. Mer säger jag inte! ;-)

Design-Stockholm ur ett amerikanskt perspektiv

Ibland behöver man få se sin vardag ur ett annat perspektiv. Tjejerna bakom de läckra designbloggarna Decor8 och Style-files har besökt Stockholm och Holly Becker på Decor8 har skrivit flera lyriska inlägg om Stockholm, vårt designutbud, vackra stad och alla trevliga människor. Roligt att läsa, ibland behöver man bli påmind om att vi faktiskt inte har det så dumt...

söndag 7 oktober 2007

Ytjobb hela helgen

Förutom att koppla in värmepannan och dra det sista i avloppssystemet har helgen varit ägnad åt ytarbete. Vi kunde inte ens slita oss tillräckligt för att åka till Hem och Villamässan! Det var roligare att vara hemma och jobba på... Vem hade nånsin kunnat tro det? ;-)


I badrummet lades klinkers under lördagen, och idag har väggarna börjat få kakel. Tvättstugan är färdigslipad, grundmålat och taket och ena väggen har fått sitt första lager färg. Lilla hallen har fått taket färdigmålat.


Vi har ett varmt hus!

Det börjar ju bli lite småkyligt på nätterna nu. Men huset är välisolerat, i lördags morse hade vi 17 grader inne i nya delen, trots att den helt saknar uppvärmning.


Men inte längre! I lördags drog vi igång pannan och allt verkar fungera precis som det ska. Golven blir varma och sköna och rumstemperaturen ligger en bit över 20. Härligt! En riktig milstolpe!


tisdag 2 oktober 2007

Milstolpsdags igen

De kommer tätt nu, milstolparna. Nu har vi gipsat allt som går på undervåningen, taket både i tvättstugan och hallen är gipsat nu och i tvättstugan är taket också spacklat första gången.

Badrummet är också på god frammarsch, det är i princip färdig-fuktspärrat (jag ska sätta lite mer i duschhörnan bara - för säkerhets skull) och så fort jag hämtat klinkret (eller heter det klinkersen...?) så kan vi börja sätta det. Tjoho!

måndag 1 oktober 2007

Kakel, klinker och en titt in i pannrummet

Det gick lite fort igår, jag var rätt trött... Jag glömde ju tala om vilket kakel och klinker det blev till slut!


Kaklet blev samma som jag tittat på tidigare hos Bauhaus, en matt platta i storlek 25x40 cm. Färgen är "äggskalsvit" eller något åt det hållet.


Klinkers var inte så lätt att hitta. Vi tyckte att en slät, matt platta i en brun nyans inte borde vara så svårt att hitta. Men vi hittade bara en: Grynna från Höganäs. Så det fick bli den, i nyansen Coffee Brown (som kanske var lite mörkare än jag hade tänkt från början, men men...)


Och här nedanför är pannrummet som det ser ut nu när det mesta är installerat och klart. Många rör och sladdar blev det! Till vänster hänger den guldfärgade centraldammsugaren av märket Beam som vi köpte på ABC Centraldammsugare i Bromma (bra service och kunniga, kan rekommenderas). Dammsugaren provkördes just - dj--lar vilket drag! ;-) Till höger är pelletspannan. Den uppmärksamme ser att vi saknar skorsten... Vi kommer inte börja elda i pannan än, för vi måste bygga carporten först så att vi får ett pelletsförråd! (Ständigt detta 15-spel...) Så skorsten ska det bli. Snart. Typ.